Αίθουσες - κλουβιά στο 2ο ΓΕΛ του Δήμου Θερμαϊκού

Αίθουσες - κλουβιά στο 2ο ΓΕΛ του Δήμου Θερμαϊκού

Αρ. Πρωτ. 5154/26.01.2010

Προς Υπουργό:

- Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων                                                                             

Σε τριτοκοσμικές συνθήκες παρακολουθούν τα μαθήματά τους, οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ του Δήμου Θερμαϊκού. Τα μαθήματα γίνονται σε ενοικιαζόμενο οικοτροφείο, στο οποίο οι 327 μαθητές και οι 35 καθηγητές, είναι αναγκασμένοι να κατεβαίνουν ακόμη και στο υπόγειο, καθώς δεν υπάρχει αίθουσα διδασκαλίας. Ακόμη, όμως και οι αίθουσες που υπάρχουν, χωρίζονται με μεσοστοιχία από τον καυστήρα που είναι παρακείμενος.

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός, ότι πολλοί μαθητές για να γράψουν ακουμπούν μαζί με άλλους συμμαθητές τους στο ίδιο θρανίο, καθώς δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα θρανία στις αίθουσες, λόγω της στενότητας του χώρου! Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η μη καταβολή από τον αρμόδιο, για την κατασκευή σχολικών συγκροτημάτων, Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), χρημάτων στον εργολάβο που ανέλαβε την ανέγερση του νέου σχολείου, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν να παραδοθεί το έργο του νέου σχολείου, που θα διασφάλιζε κατάλληλες αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες διδασκαλίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία το συντομότερο δυνατόν το νέο διδακτήριο και να μπει τέλος σε αυτές τις απαράδεκτες τριτοκοσμικές συνθήκες διδασκαλίας;

  Απάντηση Υπουργείου